Menu

 
Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg Gouda & Ridder van Catsweg
Bloemendalers aan de Cleywech

boek cleywech omslagDe naam Cleywech

De naam Cleywech dateert uit 1298 en is de oudst bekende schrijfwijze van deze ooit zo belangrijke verbindingsweg. Samen met oud-bewoners van de Bloemendaalseweg en de in het verlengde gelegen Ridder van Catsweg zijn oude foto’s en gegevens verzameld en werden twintig interviews gemaakt. In deze persoonlijke verhalen wordt de recente en ook oudere historie tot leven gewekt. Het accent ligt daarbij op de jaren 40 tot 70 van de vorige eeuw.

Opbouw van het boek

Voor de opbouw van het boek is gekozen voor een routebeschrijving, die te voet of per fiets kan worden afgelegd, ook in delen.
Met dit boek is beoogd het leven van een naoorlogse generatie vast te leggen, een tijdbeeld dat niet alleen tegenwoordige en vroegere bewoners zal aanspreken. De vele gebruikers van de weg zullen geboeid zijn door te lezen over de bewoners. Hoe ze indertijd de kost verdienden en hoe gezinnen leefden met 12, 14 of 17 kinderen.

Het boek telt bijna 200 pagina's en kost € 24,95 per exemplaar. U kunt het boek ophalen in Gouda, het adres ontvangt u na de bestelling. U kunt ook een exemplaar bestellen inclusief verzending naar uw huisadres. De prijs inclusief verzending is € 29,95.

 

Bestel het boek

 

 

Enkele pagina's uit de inhoud Inhoud boek Cleywech 1 Inhoud boek Cleywech 2 Inhoud boek Cleywech 3 Inhoud boek Cleywech 4