Menu

 
Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg Gouda & Ridder van Catsweg
Poldervlag Bloemendaal

De Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg heeft weer de bekende Poldervlag Bloemendaal laten maken. De vlag is onder andere bekend van de Hofstedendagen en mag eigenlijk niet ontbreken bij eenieder die er trots op is om in de polder Bloemendaal te wonen, om een echte Bloemendaler te zijn.

Een vlag met historie

poldervlag horizontaalOp de vlag is het water uitgebeeld dat zo'n belangrijk element is in onze polder. Daarboven is het fraaie wapen van de polder Bloemendaal weergegeven, dat verwijst naar de rijke historie.
De polder Bloemendaal is de oudste polder van het hoogheemraadschap van Rijnland en werd al vanaf 1100 ontgonnen. In de vroegere plaats Bloemendaal gelegen in deze polder bevond zich de eerste parochiekerk van Gouda, de voorloper van de St. Janskerk. In 1811 werd Bloemendaal (samen met Broek, Thuil, 't Weegje en Broekhuizen) bij Gouda gevoegd. Na vijf jaar vond er alweer een ontkoppeling plaats en vormden de vijf voormalige heerlijkheden één zelfstandige gemeente Broek, Thuil en 't Weegje, ook Broek c.a. genoemd. In 1870 werd deze gemeente samengevoegd met Noord- en Zuid-Waddinxveen tot de nieuwe gemeente Waddinxveen. Uiteindelijk lukte het Gouda toch nog om (een deel van) Bloemendaal in 1964 te annexeren. Nu wonen de "Bloemendalers" ofwel in de gemeente Gouda, ofwel in de gemeente Waddinxveen.

De Poldervlag Bloemendaal heeft een formaat van 150 x 200cm en is gemaakt van stevig en weerbestendig Supralon doek.

Bestellen

U kunt de Poldervlag Bloemendaal bestellen met de knop hieronder. De vlag wordt in de Polder Bloemendaal gratis thuis bezorgd. De prijs per stuk is € 27,95. Betaling kan op factuur of direct via iDEAL.

 

Bestel de poldervlag Bloemendaal